Popularnost kritpo tržišta ne jenjava i zbog svog potencijala uvek je visoko na lestvici prioriteta svih analitičara. Redovnim praćenjem ključnih indikatora na tržištu, analitičari mogu da predvide kako će se kretati vrednost i cene do kraja ove godine.

Ono što je posebno bitno naglasiti je da su sva predviđanja o kretanju za naredni period utemeljena na veštim analizama kretanja I rezultata prethodnih nekoliko godina.

Predviđanja za drugu polovinu 2024. godine

Prosečna cena: $75,341.24
Maksimalna cena: $84,562.84

Analitičari predviđaju da će prosečna cena Bitcoina u 2024. godini dostići oko $75,341.24, dok bi maksimalna cena mogla dosegnuti $84,562.84.

Na čemu se temelji ovo uverenje? Prateći statistiku i kretanje vrednosti proteklih godina, kao I uzimajući u obzir novonastale situacije I geopolitičke faktore, Bitcoin ostaje kao najstabilniji za ulaganje I investiranje budući da bilježi najmanja odstupanja u vrednosti. Ulaganje na kripto tržištu prema svim statistikama I analizama se pokazalo kao tržište na kom možete progresivno da povećavate vrednost I zarađujete, a najmanje su šanse da prevelike gubitke što nije slučaj sa ulaganjem u npr.nepokretnu imovinu i investiranje u nekretnine.

Sva do sad tradicionalna tržišta kao prostor za ulaganje su se pokazala kao izuzetno nestabilna u odnosu na kripto jer su oscilacije od plusa do potpunog minusa enormne.

Šta nam donosi 2025. godina?

Prosečna cena: $107,077.31
Maksimalna cena: $142,086

Uzimajući u obzir sve faktore te analizirajući kretanje tržišta u protekle dve godine, dolazimo do zaključka o porastu vrednosti Bitcoiina. Predviđa se rast minimalne cene na $107,077.31 dok bi maksimalna mogla dostignuti čak $142,086. Volatilnost je ono što zadaje najvieću glavobolju analitičarima koji moraju da prate svakodnevno mikro i makro ekonomske, ali i političke faktore da bi došli do procene o minimalnoj vrednosti i nekoj vrsti potvrde da ista neće da opada nego raste.

Ključni faktori koji mogu uticati na kretanje cena

– Monetarna politika i M2 monetarna masa

Povećanje M2 monetarne mase u SAD može igrati značajnu ulogu u oblikovanju cene Bitcoina. M2 predstavlja ukupnu količinu novca u opticaju, uključujući gotovinu, čekove, štedne račune i druge tekuće depozite. Ako dođe do značajnog povećanja M2 monetarne mase to može dovesti do inflacije i povećati interes za alternative kao što je Bitcoin koje investitori vide kao zaštitu postojećeg kapitala.

– Predstojeći izbori u SAD

Predsednički izbori u SAD u 2024. godini mogu imati dubok uticaj na kripto tržište. Politička klima i potencijalne promene u regulativama mogu značajno uticati na investicije u Bitcoin. Kandidati sa povoljnim stavovima prema kriptovalutama mogu doprineti rastu cene, dok bi neizvesnost ili rigoroznije regulative mogli imati suprotan efekat I izazvati nepoverenje kod investitora.

Ako se uzme u obzir gore pomenuta monetarna politika koja trenutno diktira stavove o sigurnoti protiv I od inflacije I političarima je u cilju da podrže upravo ovo tržište jer samim tim diktiraju njegovo kretanje, ali osiguravaju i sebi glasove I poverenje ljudi. Kretanje na tržištu je zatvoreni krug poverenja između onih kojii uspotavljaju pravila, pišu zakone i iste podržavaju, a s druge strane su tu ključni investitori, ali I potencijalni novi što bi dodatno doprinelo stabilizaciji ove vrste tržišta.

– Makroekonomski faktori

Globalni ekonomski uslovi uključujući kamatne stope, inflaciju i ekonomski rast igraju ključnu ulogu u oblikovanju tržišta kriptovaluta. Stabilan ekonomski rast može poboljšati sentiment investitora prema Bitcoin-u, dok ekonomske nestabilnosti mogu izazvati volatilnost i kao što smo u nekoliko vrata spomenuli je upravo činjenica o potrebi postojanja međusobnog poverenja i podrške koja je na koncu ključna za celo tržište I njegovu vrednost.

– Geopolitički faktori

Geopolitička nestabilnost i međunarodni konflikti mogu da utiču na tržište kriptovaluta. Bitcoin je često viđen kao “sigurna luka” u periodima globalne nesigurnosti što može dovesti do povećanog interesovanja i rasta cene. Naprotiv, povećani rizici i nesigurnosti mogu izazvati fluktuacije.

Zaključak

Kao što se može videti, predviđanja za 2024. i 2025. godinu ukazuju na mogućnost značajnog rasta cene Bitcoina, uzimajući u obzir trenutne ekonomske, političke i geopolitičke faktore. Ipak, važno je napomenuti da su tržišta kriptovaluta izuzetno volatilna i da će se narativi i uslovi menjati u skladu sa novim trendovima i situacijama. Praćenje ključnih faktora, uključujući monetarnu politiku, političke izbore, ekonomske uslove i globalnu geopolitičku situaciju, biće ključno za razumevanje i prilagođavanje investicionih strategija u budućnosti.

Ukoliko dođe do značajnih promena u ovim faktorima, ažuriranja i nova razmišljanja o trendovima cena biće dostupna, kako bismo ostali informisani i spremni za prilagođavanje naših strategija.

Kako ulagati u Bitcoin, kupovati i prodavati kriptovalute, te razumeti rizike emotivnog trgovanja?

Sve to i mnogo više možete naučiti u našem online Kripto Trejding Kursu. Ako želite da steknete duboko znanje o trgovanju kriptovalutama, naši stručnjaci vam nude sveobuhvatnu edukaciju, uključujući analize tržišta, strategije za profit i savete o upravljanju rizicima. Pridružite se nama i unapredite svoje veštine u svetu kripto ulaganja.

Kreiran u saradnji Anarcho Economy & Viktor Argosfuture

link: Kripto Trejding Kurs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This field is required.

This field is required.